Træn i din egen have i løbet af sommeren

træn i din egen have

Er du opsat på at bruge haven til træning, men kan ikke rigtig komme i gang? Heldigvis behøver du hverken meget udstyr eller viden for at træne udenfor. Her får du gode råd til hvilke øvelser og træningsformer du kan lave i haven.

Hvis du er så heldig at du har egen have, så er det oplagt at bruge den til træning såvel som afslapning. Gå en tur i haven i stedet for at svede på et indendørs løbebånd i det dyre fitnesscenter. Frisk luft og masser af D-vitamin fra sollyset føles godt for de fleste.

Få mest muligt ud af kvalitetstid med børnene

Træning kan være mere end blot at lave planken eller gå amok med armbøjninger. Hvis du bruger en time på at spille fodbold med børnene, får du både pulsen op og træner styrke samt balance. Bonus er, at du får brugt kvalitetstid med familien.

Det eneste du skal bruge til denne form for træning, ud over nogen at spille med, er en fodbold og et par mål. Hvis du ikke har dette, finder du masser af billigt udendørs legetøj online.  

Udendørs yoga

Træk vejret dybt, og indsnus den friske luft. Fuglekvidder foroven og blødt græs under tæerne er næsten de bedste betingelser, når du dyrker yoga. Og så behøver du ikke at tænke over pladsmangel til strækøvelserne.

Tag din tablet eller telefon med udenfor, og find en yogavideo på YouTube, og så er du i gang. Hvis du ikke har dyrket yoga før, så husk at tage et begynderhold. Ellers risikerer du at miste modet, inden du er kommet i gang.  

Brug havebænken

De fleste har en havebænk et sted i haven. Det kan godt være du normalt bruger den til at slappe af på, men faktisk kan du nemt integrere den i din træning.

Øvelse 1:

Med denne øvelse træner du overarme og coremusklerne.

Stil dig med ryggen til bænken, gå ned i knæ og placer håndfladerne på bænkens overflade. Stræk nu benene ud foran dig, og begynd at hive dig selv op og ned med armene. Husk at spænde godt op i maven. Jo langsommere og mere kontrolleret du laver øvelsen, jo bedre virker den.

Øvelse 2:

Nu er det tid til at forkæle rygmusklerne.

Læg dig på maven på bænken, så bænken slutter lige ved din hofte. Spænd i maven, og sving nu benene op og ned i et langsomt tempo.

Hop på trampolin

Måske har dine børn allerede en trampolin i haven, og hvis ikke, har du nu en god grund til at give dem en. At hoppe på trampolin er nemlig effektiv træning af hele kroppen for både børn og voksne. Derudover er det en sjov måde at træne på.

Husk at have sikkerheden i orden, når du hopper. Hvis trampolinen ikke er nedgravet, skal den have et sikkerhedsnet omkring sig. Det er også en god idé at vælge en model med store kvalitetsfjedre, da det vil give dig en langt bedre hoppeoplevelse.

Træn med din hund

Hvis ikke du er så meget for at træne alene, kan du være helt sikker på, at din hund meget gerne vil gøre dig selskab. Hvis du har en stor have kan den godt fungere, ellers er en park i nærområdet idéel til træning med din hund.

Er du til løb, kan du tilrettelægge et intervaltræningsprogram for dig og din hund. Start med at gå i 2 minutter, hvor hunden også har mulighed for at tisse af. Løb derefter i 3-4 minutter og gentag dette under hele turen. Som både dig og din hund kommer i bedre form, sænkes gå-tiden og løbe-tiden forlænges. Din hund vil elske at blive aktiveret og tilbringe tid med dig samtidig.

Ønsker du, at din hund er mere aktiv i løbet af dagen, men har ikke selv mulighed for det grundet arbejde? Mange hunde er alene hjemme det meste af dagen, og ikke alle er lige gode til at aktivere sig selv. Appen Dogley kan hjælpe dig med at få aktiveret din hund, når du ikke selv har mulighed for det. Som hundeejer opretter man en profil og finder en hundepasser i ens nærområde, som har mulighed for at lufte ens hund tidspunkter man ikke selv har fri.

Nu er du klar til at gå udenfor og få pulsen lidt op!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *