Sådan kommer du i form til skiferien

skiferien

Nu er det for alvor ved at være tid til den store skisæson, hvor mange danskere tager til de koldere lande og slår sig ned i en hyggelig skihytte med ild i pejsen, lammeskind i møblerne og varm kakao. Mens der er mange hyggelige elementer at fremhæve ved skiferien, skal de sneklædte bakker også nydes på ski og snowboard. Skal du afsted på skiferie, er der flere forskellige måder, hvorpå du bedst muligt kan komme i topform til den kommende skiferie, der måske venter lige om hjørnet. Og når vi taler om topform, så handler det ikke kun om din fysiske form. Det handler nemlig også om alt det praktiske, der skal være på plads, inden du tager afsted. Vi guider dig igennem en række punkter, som du bør kunne sætte flueben ved, når du er klar til afrejse.

 

Den fysiske form

Din fysiske form kan gå hen og blive altafgørende for din ferie og din succes på ski eller snowboard. For du må aldrig undervurdere, hvor hårdt det er for hele kroppen at have en uge på ski, og især dine lår og knæ er meget udsatte. Derfor bør du træne godt op, inden du skal på ski, og dette kan gøres på flere forskellige måder – og helst i kombination med hinanden. Styrketræning af ryg, ben og baller er et must, hvis du gerne vil være i topform på skituren. Sørg for at lave øvelserne korrekt og med en tilpas belastning. Det kan være øvelser som squat, lunges og benpres, som er nogle af de bedst egnede øvelser til netop dette. Også den velkendte Stair Master, som du finder i de fleste centre, er god træning for dine ben og baller. Dette er en simulering af at gå på trapper, hvilket er godt for både styrke og kondition på samme tid. Har du brug råd til enten det rigtige kosttilskud eller træningstøj at komme i form i? Så kan du læse nogle af vores mange guides.

Har du yderligere brug for skiundertøj til ferien, vil vi klart anbefale True North, til dem som er på budget!

True North skiundertøj

 

Tag maden med selv

Vil du spare lidt penge på en ellers dyr ferie, som skiferien for langt de fleste ender med at blive, så kan det lette gevaldigt i budgettet, hvis du selv tager mad med. I et land som Norge er det utrolig dyrt at gå ud at handle, men har du maden med hjemmefra, er det både nemt og langt billigere for dig at være afsted. På den måde kan du også få lige præcis den mad, som du ønsker, og træner du meget, så kan dette være rart. Du kan nemlig passe din kostplan, selvom du er på ferie. I stedet for kan du bruge pengene på nyt skiudstyr, som også gerne skal være godt, hvis du vil være helt klar til årets skitur. Tag bilen, og fyld bagagerummet med mad og drikke. Så er du sikret en fantastisk tur, der ikke spolerer hele årets rejsebudget. 

 

Rejseforsikring til skiferien 

Én ting, du er nødt til at have fuldt styr på, er din rejseforsikring til skiferien. For på skiferie er du langt mere udsat, og rigtig mange kommer til skade på et eller andet tidspunkt, når de er afsted. Nogen gange kan det være småskader, og andre gang kan det være mere alvorlige skader. Ofte går det udover et korsbånd eller et brækket ben, hvis du ender i et uheld sammen med andre. Med din rejseforsikring er du godt dækket ind, hvis du kommer ud for en ulykke. Både i forhold til eventuelle hospitalsregninger, men også hvis du skal flyves hjem til Danmark med specialtransport.

 

Hold en pause fra tobaksrygningen

En skiferie er en oplagt mulighed for at holde pause fra tobaksrygningen. En skiferie omhandler nemlig motion, godt vejr og vigtigst af alt – frisk luft! Derfor er dette en ren fornøjelse for din krop. Hvis du samtidig har haft en så god oplevelse når du kommer hjem, at du overvejer at droppe rygningen, kan man som et alternativ erhverve sig med en e-cigaret. Denne er mindre sundhedsskadelig end normale tobakscigaretter, og kan fåes med mange smage og smarte funktioner!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *