Sådan bliver du mere motiveret til at træne

Vi kender det alle sammen. Man har trænet i en længere periode eller har svært ved at starte med at træne og kan ikke finde motivationen. Der findes heldigvis flere måder, der kan hjælpe på motivationen og gøre det sjovere at træne. Denne artikel kommer med flere måder, hvorpå du forhåbentlig får nemmere ved at komme ud af døren og ud og træne. Det behøver ikke at være styrketræning, men gælder i ligeså høj grad for fysisk motion såsom løb, sport og lignende. 

Sæt dig realistiske mål

En god måde at motivere sig selv er at sætte sig nogle mål. Det gælder i virkeligheden mange ting her i livet, men også når det kommer til træning. Ved at sætte sig mål, har man noget at sigte efter, holde sig selv op på og måle sin præstation ud fra, så man kan se om man laver fremskridt. Det kan naturligvis have den modsatte effekt, hvis man gang på gang ikke indfrier disse mål, men der er flere måder, man kan holde sig selv oppe på sine mål. Du kan f.eks. fortælle sine venner, familie og kollegaer omkring dine fitness mål og bede dem om at holde dig oppe på dem. Ved at fortælle andre om dine måde motiverer dig til at forsøge at nå dem. Det er vigtigt at dine mål er realistiske og opnåelige, da urealistiske mål vil ende med at demotivere dig, når du ikke indfrier dem. Det er nemt at blive frustreret og give op, hvis dine mål er helt uopnåelige, så start med simple mål og så kan du bygge på og eventuelt gøre dem mere langsigtede. 

Spis sundt

Hvad du spiser, påvirker både energiniveau, humør og naturligvis generelt dit helbred. Tro det eller ej, vil du føle dig mere veloplagt og motiveret til at træne, hvis du også spiser ordentligt, da du dermed er mere tilpas i kroppen og har overskud til at fortsætte den sunde livsstil med lidt træning. Dette betyder ikke at du ikke måske noget mad med mange kalorier eller sukker, men det er blot godt at have i tankerne, at dine madvaner også hænger tæt sammen med din fysiske præstationer og aktiviteter. Som mange ved, er kosten alfa omega for at få gode resultater med din fitness, hvilket understreger vigtigheden af, at tilpasse dine madvaner. Afhængig af om du ønsker at tage på, holde vægten eller tabe dig, kan du spise mere eller mindre mad, men uanset hvad er det altid fornuftigt at spise sundt. 

Gør det sjovt

Find nogle aktiviteter eller øvelser, som du ganske enkelt godt kan lide og synes er sjove. Det kan være rart at variere dine rutiner for at holde det interessant at træne og selvom det ikke altid kan være sjovt at træne, så hjælper det på motivationen at vælge nogle aktiviteter og øvelser, som du synes er sjovere end andre. Hvis ikke du kan lide at træne, kan du også prøve noget andet såsom sportsgrene, hvor du både er fysisk aktiv og/eller kan få styrket din krop. 

Indfør rutiner

Ligeså godt som det kan være at variere dine rutiner, ligeså godt kan det være at have nogle øvelser og aktiviteter, som du ved fungerer for dig og som du kender godt, så du har en vis kontinuitet i din træning. Rutineøvelser hjælper også til at du kan måle din performance og se din udvikling frem for, hvis du konstant skifter mellem nye øvelser, hvilket netop også hjælper til at motivere dig ift. at se udvikling og holde dig op på dine mål. Du kan også skemalægge øvelser i løbet af din dag, f.eks. ved bevidst at tage trapperne frem for elevaren eller gå eller cykle en tur hver dag. Du kan også vælge at lave nogle træningsrutiner derhjemme, som ikke kræver noget udstyr, men som let kan udføres på kort tid som f.eks. at lave nogle squats, armbøjninger, lunges osv. 

Beløn dig selv

Belønning er lidt den anden side af at sætte mål, da mål og belønning hænger tæt sammen. Når du opnår dine mål, kan du belønne dig selv ved at forkæle dig selv, f.eks. ved at købe dig noget lækkert træningstøj, god mad eller et par nye løbesko. Ser man bort fra mål, kan du også belønne dig selv efter hver træning og nyde den gode følelse man får, når man er færdig eller gøre noget, der gør dig glad. Det kan altså både være emotionelle og materielle belønninger. 

Brug apps som supplement til din træning

Der findes i dag en lang række apps som kan hjælpe dig med at måle din performance, holde styr på dine øvelser, booste din motivation, tracke kalorier og meget mere. De mange træningsapps er ikke begrænset til fysisk træning, men også mindfulness og andre stressreducerende funktioner. Der er også mange apps, hvor man kan tilføje venner og indgå i et fællesskab, hvor man kan se, hvordan hinanden performer og lykønske hinanden, når man har gennemført en træning eller en løbetur f.eks. Således kan disse apps hjælpe til at motivere, da man kan modtage belønning af sine venner og omvendt give lidt af sig selv til andre. Derudover er træningsapps også en god måde at tracke sine mål, som igen kan øge motivationen. Et smartwatch kan være utroligt smart til, når du skal træne, hvor du kan have utallige trænings- og sundhedsrelaterede apps på. 

Alt i alt giver disse råd forhåbentligt nogle midler til at fremme din motivation og klø på med træningen. Husk også den sunde hverdag på arbejdet. Læs vores simple tips til, hvordan du kan opnå en sundere arbejdsdag

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *