3 sunde og aktive rutiner på arbejdspladsen

I dag foregår manges arbejde foran en computerskærm, og det betyder at vi sidder ned mange timer om dagen. Selvom man er god til at dyrke motion før eller efter arbejde, så kan det stadig være usundt med for meget stilsiddende arbejde i løbet af arbejdsdagen. Her får du 3 konkrete, men simple, tips til, hvordan du kan gøre din arbejdsdag mere aktiv og sund. 

Sid og stå i varierede positioner

Det lyder måske nemt, men det kan faktisk være lidt af en udfordring at huske variation i sin daglige arbejdsstilling. Kroppen har en tendens til at falde ned i den mest naturlige position, og det er ikke altid “best practice” når det handler om en sund arbejdsstilling. Tving dig selv til at huske at skifte mellem at stå op og sidde ned. For at kunne gøre dette kræver det selvfølgelig et hæve/sænke-bord, men du kan også komme langt med en god ergonomisk kontorstil. Læs eventuelt denne artikel om de bedste ergonomiske kontorstole hvis du overvejer at købe en ny.  

Drik mere vand og mindre kaffe

Kaffe er dejligt, og det kan give et skud energi sidst på dagen når hjernen er ved at være træt. Men for mange kopper i løbet af dagen kan faktisk have den modsatte effekt. Drik derfor mere vand og mindre kaffe, og på sigt vil du mærke en mere naturlig energi. En både at drikke mere vand på er, ved at fylde en kold flaske hverdag når du forlader arbejdet. Så står den nemlig klar til dig til dagen efter, hvor du kan tage den med hen til skrivebordet. 

Planlæg “Walk & Talks” og tag møderne med på en gåtur

Har du en møde-tung dag, hvor du deltager i det ene online møde efter det andet? Så kan det være en god ide at tage møderne med ud på en gåtur, hvis altså du mest er med for en lytter. Det samme gælder, hvis du f.eks. har et brainstorming møde med en kollega. En “Walk & Talk” giver luft til hjernen, og hvem ved hvilke gode ideer der kan komme ud af det. 

Med fornyet energi til hjernen, giver det også fornyet energi til kroppen og overskuddet til et fitness besøg efter arbejde bliver måske større. Hvis du døjer med at finde motivationen, så læs vores guide til, hvordan du bliver mere motiveret til at træne

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *