Sådan forbrænder du flere kalorier på arbejde

Det varierer meget, hvor mange kalorier man forbrænder afhængig af det job, man har. Der findes forskellige måder at forbrænde ekstra kalorier på på arbejdspladsen. I denne artikel får du tips og tricks til at forbrænde flere kalorier og indsigt i, hvad der kan påvirke din forbrænding af kalorier. 

På vej til arbejde

Et godt tip er at starte kalorieforbrændingen allerede før du ankommer til arbejde. Dette kan naturligvis gøres ved at cykle eller gå til arbejde frem for at tage bilen eller offentlig transport. Har du langt til arbejde, kan du eventuelt parkere bilen et stykke fra din arbejdsplads og gå det sidste stykke vej. Når du ankommer til arbejde, kan du vælge at tage trapperne frem for elevatoren, hvis der er sådan en. 

 

Motionsrutiner mellem dine opgaver

Hvis du f.eks. er kontoransat og sidder ned det meste af dagen, er der flere ting du kan gøre for at få forbrændt nogle kalorier i løbet af dagen. Forsøg at indbyg motionsrutiner ind mellem dine opgaver. Hvis du har en to-do list, er det oplagt at sætte lidt tid af til at lave noget exercise hver gang du har fuldført en opgave. Det kan f.eks. være at gå en tur et par gange rundt om bygningen, eller hvis du skal kommunikere med en kollega, kan du vælge at gå hen til din kollega frem for at sende en mail. 

Det kan også blot være at sørge for at stå oprejst, hvis du sidder meget ned på dit arbejde. Mange sidder generelt for meget ned på deres arbejde, og det er desværre ikke sundt for os. Ved at stå mere op, kan du øge din forbrænding. Du forbrænder 0,7 kalorier mere, når du står op. Det betyder, at du forbrænder op til 84 kalorier mere om dagen, hvis du blot står 2 timer op om dagen. 

Det er både sundt for kroppen og hovedet at strække benene og gå en tur. Det er altså generelt godt for dit velvære og ikke kun for at spare kalorier. Det kommer bl.a. til udtryk ved, at du oplever mere energi og produktivitet i dit arbejde, som gør at du potentielt kan fokusere bedre. 

 

Undgå for mange snacks og andre dårlige vaner

 Dette råd lyder meget indlysende og gælder naturligvis ikke kun på arbejdspladsen. Hvis du går og spiser snacks med meget sukker på arbejde, nytter de andre råd om at dyrke motion ikke meget. Forsøg derfor at hold dit indtag af fedt- og sukkerholdigt mad nede for at spar på kalorierne. 

Har du et job, hvor du rent faktisk står op det meste af dagen eller er meget fysisk aktiv, forbrænder du naturligvis flere kalorier end f.eks. et kontorarbejde. Det er særligt i jobfunktioner i byggebranchen som håndværker, tømrer, murer, maler eller hvis du f.eks. reparerer biler, hugger og slæber på brænde eller udfører gravearbejde. Disse jobs kræver meget fysisk aktivitet og fælles for dem er, at man for det meste af tiden løfter på ting. Man står for det meste op og må bruge sin styrke på den ene eller anden måde. 

Afhængig af om man er mand eller kvinde har også indflydelse på, hvor mange kalorier man forbrænder. Typisk er ovennævnte arbejdsfunktioner særligt domineret af mænd, omend der kommer flere kvinder i håndværkerbranchen. Dette gør, at særligt kvinder har svært ved at finde arbejdstøj til kvinder. Ovenstående jobs indebærer nemlig typisk at man bærer en arbejdsuniform eller arbejdstøj, som vejer mere end almindeligt tøj. Dette kan også påvirke kalorieforbrændingen, når man skal gå rundt med en uniform. Det har altså stor indflydelse på din kalorieforbrænding, hvilket job du har, og hvad du har på af tøj på arbejde. 

Selvom de ovennævnte råd kan hjælpe til at forbrænde kalorier på arbejdet, er det stadig vigtigt at huske at få dyrket fitness uden for arbejde. Det er særligt, når du dyrker motion, at du virkelig kan få forbrændt kalorier. Det er dog brugbart med indsigt i, hvad du skal være opmærksom på i løbet af en arbejdsdag for at forbrænde flere kalorier. 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *