Vigtigheden af motion, frisk luft og social samvær

Samfundet er lukket ned og en pandemi er over os. Disse omstændigheder begrænser vores muligheder for social samvær og gør det svært for mange mennesker at finde motivation og overskud i hverdagen. 

Find motivationen frem

Grundet lukning af caféer, restauranter og træningscentre kan det være svært for mange, at finde motivationen frem til at komme ud og få noget luft og motion. Vejret er heller ikke med os i denne tid, hvor vi oplever konstante minusgrader, hvilket yderligere skubber os i retningen af, at blive indenfor under dynen. Trods restriktionerne og anbefalingerne om ikke at se så mange mennesker, er det rigtig vigtigt at komme udenfor og få noget frisk luft og nogle kilometer i benene. Det er godt for både sundheden, humøret og ikke mindst forebyggelsen af sygdom. Mange danskere har i denne tid kastet sig over de lange gåture – nogle som motion, andre som et mentalt frirum. Hvis du ønsker et frirum uden din telefon, kan et digitalt ur eller et smartwatch være en god idé at have med på turen. På den måde kan du holde styr på tiden og samtidigt tracke hvor mange kilometer du har fået i benene. 

Udenfor er det muligt at holde godt med afstand, samtidig med at en potentiel virus bliver fortyndet i luften, hvorfor risikoen for at smitte udenfor er minimal. Motion ruster kroppen til bedre at kunne klare en infektion, mens socialt samvær har en positiv effekt på vores humør og mentale helbred i denne tid. Begge dele er meget vigtigt. 

Motion og socialt samvær 

Der er masser af muligheder, trods Covid-19, for at få motion og ikke mindst bruge tid sammen med familien andetsteds end derhjemme. Danmark er fyldt med alverdens skønne parker og skove, hvor der er rig mulighed for at gå ture. Med på vejen kan man med fordel medbringe varm tøj og lidt kaffe i de skønneste rygsække – Splitbag, som fås med et tør-rum og et isoleret kølerum med køleblok – eller Leanbag, som kommer med indbygget lænefunktion, der bevirker, at du kan tage en velfortjent pause hvor som helst uden at blive beskidt. Praktisk, nemt og fornøjeligt. Med dette kit har du rig mulighed for at tage caféturen med ud i naturen med familien – uden at gå på kompromis med kedelige madder som har kigget i en varm rygsæk eller siddekomforten ude i naturen. For at inkludere dine børn kan de med fordel medbringe deres egen rygsæk og fylde den med lige hvad de ønsker! Det er også okay at putte ipad’en i rygsækken. I kan for eksempel downloade apps man kan bruge ude i naturen. Husk at vær opmærksom på jeres forbrug, når i bruger internet ude i naturen.

Forskning viser, at bare 20 minutters rask gang i grønne omgivelser sænker stresshormonet, samt frigiver glædeshormoner. Yderligere kan gåturen i denne tid fungere som et rum til at være social, hvilket er nødvendigt idet isolation øger risikoen for angst og stress. 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *