3 ikoniske sportssko du skal kende

Hvert eneste år bliver der produceret nye sportssko til de mange forskellige sportsgrene der dyrkes rundt omkring i verden fra kendte brandt og ofte også i samarbjede med kendte navne. Hver sportsgren har sit eget unikke fodtøj med unikke karakteristika og egenskaber, som vi eksempelvis kender det fra fodboldstøvler med de karakteristiske knopper, eller håndboldsko, hvor sålen ofte er gullig og produceret i gummi.

Mens nogle modeller hurtigt går ud i glemslen, opnår andre ikonstatus og både holder og til tider fordobler deres værdi. I dag er der stadig stor efterspørgsel på forskellige sportssko, der første gang så dagens lys i forrige årtusinde.

Vi giver dig her 3 af de mest ikoniske sportssko, der nogensinde er produceret.

Nike Air Jordan 1

Måske den mest ikoniske sportssko, der nogensinde er lavet. Nike Air Jordan 1 blev for alvor efterspurgt i midten 80’erne, da basketballlegenden Michael Jordan spillede med skoen, selvom farvekombinationen stred imod NBA’s reglement. Jordan fik en bøde på 5000 dollars hver gang han spillede i skoen, hvilket bidrog til at øge skoens popularitet markant. Samtidigt er skoen også blevet et online ikon, som ses vidt og bredt i de digitale medier, hvilket også er en faktor, der er med til at holde skoens popularitet. I dag er silhuetten produceret i et væld af forskellige farvekombinationer, mens mange andre produkter under navnet Air Jordan har set dagens lys, som følge af Nike Air Jordan 1 skoens enorme succes og popularitet.

Converse Chuck Taylor All Star

Fra en basketball sko til en anden. Den klassiske All Star sneaker blev produceret af Converse i 1910’erne, og var en af verdens første sko dedikeret til basketball. Basketballspilleren Chuck Taylor, som i starten af det efterfølgende årti blev ansat i firmaet, fik efterfølgende sit navn som en del af modellen. Herefter steg populariteten stødt. Skoen har ikke været anvendt i sportsregi i mange år, men er i stedet blevet en populær hverdagssko blandt både drenge og piger, kvinder og mænd.

 

Adidas Stan Smith

Selvom Stan Smith havde sin storhedstid på tennisbanen i 70’erne, har skoen, der er opkaldt efter ham, været elsket lige siden den blev lanceret i 1965. Den hvide sneaker bruges ikke længere til tennis, men er i dag en ikonisk sko inden for modeverdenen.

Til trods for at tre modeller ikke længere bruges i sportsregi, kan de være glimrende som gave til dig selv eller en du holder af. Er du i stedet på udgik efter gode gaver til sport og motion, kan vi anbefale dig at læse denne artikel, hvor du finder 5 gode gaver til sport og træning.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *