3 gode råd når du løber

Har du gået og overvejet, at gå i gang med at løbe en tur? Måske fordi du gerne vil tabe dig, have en sundere livsstil eller bare har spist for meget julemad? I hvertfald har vi 3 gode råd som du bør vide, før du begår dig ud på din næste løbetur. Dette blogindlæg vil gøre dig klogere på hvordan du kan sikre dig, at næste løbetur ikke er den sidste du tager. 

1. råd – Ordentlige løbesko

Hellere gå op i dit helbred, end pengepungen når det gælder en løbetur. Det er vigtigt at du ikke vælger dine gamle nedslidte gummisko, eller andet der kunne tænkes at løbe i, som ikke er en godkendt løbesko. Når du har ordentlige løbesko, reducerer du risikoen for skader. Når først skaden er sket, kan det være svært at fortsætte før skaden er healet igen. Derfor anbefales det, at du altid løber i løbesko.

Løbeskoen er udstyret med støddæmpning, der effektivt vil hjælpe med at reducere en løbeskade. Dette er uden tvivl, den mest oplagte grund til at vælge løbesko. I nogle tilfælde kan det være vigtigt at få tilpasset en sko til dine fødder, så du er sikker på de passer i komfort, og sidder godt på foden. 

2. råd – Løbetøj

Nogle gange man kan ikke overskue at tage det store løbetøj outfit på, men det kan vise sig at gavne i længden. Løbetøj er ofte tætsiddende på kroppen, som vil virke svedtransporterende, let og tyndt. Svedtransporterende betyder at det flytter sveden hurtigt væk fra huden, og ud på ydersiden af tøjet. Er det koldt, bør du anvende en langærmet t-shirt, som er tætsiddende. 

3. råd – Stræk ud

Efter hver eneste løbetur du foretager dig, bør du altid strække ud efter. Det er vigtigt du lytter til din krop, og få strukket alle dine brugte led ud. Du har sikkert oplevet, at dagen efter en lang løbetur, har du haft svært ved at gå eller bruge dine ben. Det er der en helt særlig grund til. Her er en anbefalet metode du kan anvende, til at strække ud efter næste løbetur. 

 

  1. Stræk musklen langsomt.
  2. Hold dit stræk i 15-20 sekunder.
  3. Slap langsomt af igen.
  4. Gentag strækket — gerne mange gange i løbet af dagen.
  5. Hold ikke vejret, mens du strækker.
  6. Slap så vidt muligt af i alle muskler, mens du strækker.

Efter du har foretaget dig disse øvelser, er du bedre stillet til din næste løbetur. 

Er du mere interesseret i træning, kan du læse mere om hvad din træning betyder for din hverdag her. 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *