4 simple tips til at holde dig sund og fit

Tillykke! Bare ved at læse denne artikel, har du allerede taget første step mod en sundere livsstil. Det hele handler nemlig om at tage et aktivt valg og gøre en indsats. I denne artikel får du derfor råd til, hvordan du kan holde din krop og sind raskt og sundt. 

Motioner dagligt

Som hovedregel bør du starte med at motionere en time om dagen. Du behøver ikke nødvendigvis at løbe eller sidde på motionscyklen en time om dagen, men det er vigtigt, at du får pulsen op.

Hvis du varierer løb med en gåtur eller en omgang yoga, føles det heller ikke så kedeligt i længden. Og samtidig træner du også mange forskellige muskelgrupper, og undgår overbelastning. 

Du kan også motionere i arbejdstiden, og fx gå en tur i din frokostpause eller dyrke aktive pauser med dine kollegaer. Få inspiration med til motion på arbejdspladsen med disse øvelser på video.

Spis den rigtige mængde og de rigtige madvarer

Uanset hvor meget du craver slik, bør du prøve at undgå det. Byt i stedet slik og sukker ud med frugtsukkeret og frugt. Grønne grøntsager som bønner og broccoli kan hjælpe på din fordøjelse.

Du bør også prøve at holde dig til magert kød som kylling og fisk. Det er fyldt med protein og er sunde næringsstoffer for dine muskler og krop. Det kan også være en god ide, at spise mindre portioner. På den måde får du styr på kalorieindtaget og undgår at du føler dig stop mæt. Er du løbet tør for energi kan du med fordel erstatte sodavand og energidrikke med en god kop kaffe, og derved spare kalorierne. 

Har du svært ved at holde motivationen eller inspirationen til sund kost i hverdagen kan det være en idé at omgive dig med de sunde vaner. Dette kan du eksempelvis gøre ved at udsmykke dit hjem med inspirerende plakater af eksempelvis madvarer, mad pyramiden eller særlige aktiviteter.

Tank op på søvn

Når vi sover, sker der en masse gode ting i vores krop, som sørger for at vi er sunde og raske. At du er veludhvilet og har fået en god nats søvn er forudsætning for at du kan præstere optimalt fysisk og mentalt. 

Når du træner, så nedbryder du musklerne, og derfor er det vigtigt, at de bliver genopbygget igen. Det sket helt automatisk, når du sover over natten. Samtidig er det også i søvnen, at hjernen skiller affaldsstoffer ud, så den er klar til næste dag. Søvnen virker altså som en kur, der styrker vores koncentration, sundhed og velvære. 

Læs også: 3 tips til hyggelig restitution

Oprethold din motivation

En vigtig del af at opretholde en sund livsstil og holde sig fit, er at bevare et positivt mindset. 

Hvis du er positiv, vil du også være i stand til at presse dig selv og få de resultater, du gerne vil have. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at pleje sine sociale relationer og gøre det, der giver dig energi. Den sunde livsstil, skal ikke være en hæmsko for at pynte op til fest og invitere sine venner over til en øl. Så længe du i hverdagen tænker over at tanke op på sund mad, søvn og motion. 

Endvidere er det en god idé at anskaffe sig noget lækkert træningstøj, som man har lyst til at hoppe i! Træningstøjet skal sidde ordentligt og være behageligt, hvilket i mange tilfælde kan sikres med det rette undertøj. Skønt og komfortabelt uldundertøj er en god idé under træningen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *