De mange fordele ved en sportspsykolog – også hvis du ikke selv dyrker sport

man riding bicycle on brown grass at daytime

Det er ved at blive mindre og mindre stigmatiseret at gå til psykolog, og dét er jo helt fantastisk. Selv hvis du ikke har noget akut psykisk problem, kan det gavne at tale hverdagens problemstillinger igennem med en psykolog. Det er dog ikke altid, at en psykolog er helt specialiseret nok. Har dine daglige problemstillinger meget med en sportsgren, eller e-sport, at gøre, kan du overveje at se en sportspsykolog.

Sportspsykolog til atleter

Er du ambitiøs omkring din sportsgren, er det naturligt på et tidspunkt at se en sportspsykolog. Gør du dét, kan du optimere din præstation tidligt i din karriere. Hos en sportspsykolog arbejdes der med at minimere præstationsangst, og derved optimere dit overskud til at præstere dit bedste på banen. Mange topatleter har oplevet symptomer på angst og depression, og det kan gøre det svært at udleve sit fulde sportslige potentiale. Ofte kan man ikke komme fri af det selv, og det hjælper ikke “bare at tage sig sammen”. Dette kan faktisk bare lede til negative følelser og tanker om dig selv, der altså yderligere fodrer den onde spiral.

I stedet kan det være fantastisk at få hjælp fra en professionel. De kan nemlig se dine problemer med helt andre briller. En sportspsykolog vil også arbejde helt specifikt med din ageren på banen, og dit samspil med dine holdkammerater. Dette er en meget effektiv måde, at få forbedret sin sportslige præstation og sit samspil på.

Problemerne bliver bestemt ikke færre af, at sporten du dyrker ikke er fysisk. E-sport bliver større og større i disse år, og presset for at præstere er derfor også højere og højere. Særligt i nogle grene af e-sport er kommunikation og præcision altafgørende, og der kan faktisk være endnu flere fordele ved at se en sportspsykolog.

Jo tidligere du starter med en sportspykolog, des hurtigere vil du kunne udleve dit potentiale. Derfor anbefales det, at man allerede begynder at overveje at se en sportspsykolog i starten af sin karriere. Er du lidt i pengenød i starten af din karriere, kan du ofte få et tilbud om en gratis prøvetime – alternativt tilbyder HH mentality 5 gratis mentaltræningsøvelser, så du kan prøve det af for dig selv først – dette gælder både udøvere i e-sport og fysisk sport.

Sportsforældre

Måske er det slet ikke dig selv der dyrker sport aktivt længere – i hvert fald ikke på ambitiøst niveau. Det kan i stedet være, at dit barn er begyndt at udvise både passion og talent for en sportsgren. Og dette kan være svært at forholde sig til som forældre. For på den ene side vil man jo gerne støtte barnet, mens man på den anden side ikke vil presse barnet unødigt.

Det kan ofte virke som om det var igår, du stod og jonglerede med ammepude, baby og nusseklud og en trendy babynest – og lige pludseligt har dit barn sine egne meninger og holdninger til dén sport han/hun spiller. Derudover kan det selvfølgelig være særligt udfordrende, hvis dit barn er begyndt at bruge meget tid på e-sport. Det kan som forældre være frustrerende, at ens barn bruger al sin tid foran skærmen. Særligt hvis man samtidigt oplever stærke vredesudbrud fra sit barn, når skærmtiden er slut, eller der er blevet tabt et spil. Det er aldrig meningen, at sport skal være rod for konflikt i familielivet. Netop derfor kan det være en fantastisk idé at have familiesamtaler og oplæg med en sportspsykolog. Så kan hele familien bakke sundt op om dit barns sportsgren. For at sparke gang i den sunde udvikling, kan du også begynde med at læse gratis om, hvordan du støtter dit barn i e-sport

Kenzo clothing

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *