Guide – Gør sundhed nemt

Takeaway egg and prawn bowl


Der er mange faktorer, der spiller ind i din sundhed. Fra hvordan du sover om natten, til hvor aktiv du er eller hvad du spiser. Derfor er det også vigtigt en gang imellem lige at stoppe op, trække vejret dybt ned i maven og tænke over, hvordan ens krop og hoved føles. Er der noget, der skal ændres for, at du får det bedre, eller går det egentlig ret godt med de gode og sunde vaner?

Vi har her samlet et overblik over nogle ting, du ret nemt kan justere på, for hurtigt at få mere velvære.

 

Kost

Kost er super vigtigt for dit helbred og velvære. Det er ikke for sjov at man siger, at skønhed kommer indefra.

  • Sørg for at have sund mad tilgængelig derhjemme, så når snacksulten melder sig, kan du vælge lækker frisk frugt og grønt i stedet for chokoladebaren. Dermed ikke sagt at der ikke er plads til det søde – det skal bare ikke tilvælges oftere end uforarbejdede fødevarer.
  • Drik en masse vand. Er du ikke helt glad for vand, så prøv at tilføje citron, agurk eller bær til en kande vand og lad stå i køleskabet.
  • Når du en sen hverdag eller i weekenden får lyst til takeaway, så gør det lidt sundere. I stedet for den helt greasy burger, kan du for eksempel vælge mellem mange forskellige sunde eksempler, som stadig stiller dine cravings.

 

Motion

Måske har du ikke særlig meget tid i hverdagen til at bevæge dig, eller også er du bare alt for udmattet, når du engang får fri sent på eftermiddagen. I så fald gælder det om, at finde smuthuller i hverdagen, hvor du kan være en smule aktiv. Når du sammenlægger alle de små aktive pauser, du får i løbet af dagen, vil det nemlig ofte løbe op i en helt fin aktivitetslog. Og har du brug for at få tankerne lidt væk fra træningen, kan du passende lytte til eksempelvis podcasts eller lydbøger imens. Det gør det hele lidt sjovere.

Stå op

Man falder ofte i fælden med at sidde ned hele dagen, hvis man arbejder på kontor. Men hvis du afsætter tid eller laver en reminder i kalerenden om at stå op i minimum en halv time om dagen, får du mere gang i blodcirkulationen og de væskefyldte ben skulle gerne blive mindre væskefyldte. Aftal det for eksempel med en kollega, så I kan hive hinanden op at stå.

Gå/cykl til og fra arbejde

Det her er et dejligt nemt tip, fordi du egentlig ikke skal gøre så meget mere end du plejer. Du kommer stadig fra destination A til B – bare på en lidt anden måde. Hvis du har mulighed for det, så gå eller cykl på arbejde. Bor du længere væk og tager bilen, så parker evt lidt længere væk fra kontoret, og gå den sidste kilometer. Eller hvis du tager offentlig transport, så kan du droppe ét busstop eller to, og gå resten. Så får du samtidig noget tiltrængt frisk luft.

Tag trapperne i stedet for elevatoren

Det er blevet frokostpause-tid, og du er måske tilbøjelig til bare at tage elevatoren ned eller op. Men tag trapperne – så kan du også med meget bedre samvittighed nyde frokosten. Og du får lige gang i blodcirkulationen.

Læs mere om træningsmetoder til at nå dine mål her.

Søvn

Du har hørt det før, og nu hører du det igen. Sov. Og sov gerne igennem hver nat, så du vågner op frisk og veludhvilet. Ikke nok med at du er mindre træt, vil det også afspejles i et mere positivt mindset, samt mindske din snacklyst i løbet af dagen.

 

Så det er bare med at komme igang med de små finjusteringer. Du vil føle dig sundere i løbet af nul komma fem!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *