3 tips til hyggelig restitution

Selvom vi går ind i de mørke vintermåneder, skal vi stadig holde kroppen i gang. Det kan dog være svært at slæbe sig ud en kold efterårsmorgen på en løbetur, eller en sen aften i træningscenteret. 

Derfor er det vigtigt at planlægge noget afslappende bagefter. Så kan du altid glæde dig behagelig restitution for kroppen, hvor du skruer op for den danske hygge. Her er 3 gode tips, til at gøre din restitution ekstra hyggelig.

1. Løs musklerne op med et varmt bad

Er du lige kommet hjem fra en hård omgang spinning? Så kender du sikkert følelsen af alt for ømme muskler. Og den iskolde tur hjem på cyklen. 

Heldigvis er et langt, varmt bad lindrende for dine muskler, da varmen løsner op for spændinger og smerter i muskulaturen. Vandet sætter også gang i blodtilførslen, hvis du er blevet frossen af kulden på vej hjem. Det er derfor et vigtigt skridt i kroppens restitution, og giver samtidig maksimal velvære.

Du skal derfor ikke have dårlig samvittighed, ved at skrue lidt ekstra op for det varme vand. Husk at vaske din krop med en god sæbe, så du undgår uren hud efter træning. 

2. Spred hygge med tændte lysestager

Vintermånederne er lange, og det kan være deprimerende at komme hjem fra træning i mørket. Derfor er det vigtigt, at skabe hygge omkring dig med tændte lys, behagelig musik og god mad. 

Sørg for at have lysestager klar på spisebordet, så du afslutte din dag med samvær med kæresten eller børnene. Du kan også have et duftlys stående ude på badeværelset. På den måde kan du virkelig skrue op for den mentale velvære efter træning. 

3. Restitution på yogamåtten

Kroppens restituering består ikke blot af at lægge sig på sofaen og slappe af. Det er vigtigt at strække de ømme muskler ud, så de ikke er stive næste morgen. 

Find din yogamåtte frem, og lav blide udtrækningsøvelser på gulvet. Det er både en ideel måde at starte morgenen på, men det får også din krop til at geare ned efter en hård træning om aftenen. 

Gør udstrækningen ekstra hyggelig med rolig musik i baggrunden, levende lys og behagelige joggingbukser. Find også en lækker dame sweatshirt frem, så du med garanti tilbringer aftenen i et comfy outfit. Så er du klar til at gå vinteren i møde med afslappende stunder, der forbereder dig til en ny dag.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *