3 typer af intensiv gymnastik, du kan lave i det fri

Gymnastik i det fri

Fitnesscentrene og sportshallerne er langsomt ved at åbne op igen – med behørig afstand, afspritning af udstyr og regelmæssig rengøring af måtter, håndtag og andre overflader. Men hvis du er blevet bidt af en gal hjemmetræner, mens Danmark var lukket ned, kan det være, at du er begyndt at lede efter sjove og anderledes træningsaktiviteter, du kan udføre i det fri.

I denne artikel giver vi dig tre gode bud på anderledes former for hjemmetræning – af varierende intensitet.

Poweryoga

Antallet af yogaudøvere er skudt i vej over de seneste år.

Det er også blevet nemmere at dyrke yoga – både i hold og i privaten – fordi det er nemt at gå i gang med; der er masser af gode træningsvideoer på YouTube og du har ofte kun brug for en yogamåtte samt behageligt og løstsiddende tøj.

Afhængigt af træningsprogrammet, kan det også tilpasses dit eget kondiniveau og fysik. Hvis du gerne vil have en udfordring, er især poweryoga oplagt.

Poweryoga er en form for vinyasa-yoga, der specifikt er designt til fitness. Her sammensætter du en række korte sekvenser, der skal udføres i en flydende og højt tempo. Formålet med øvelserne er at øge din styrke og udholdenhed. Så forvent at få lidt sved på panden.
Du kan blandt andet få inspiration til din poweryoga fra den populære YouTube-serie, Yoga with Adrienne:

Akrobatik

De fleste tænker nok, at akrobatik uden for træningshallerne, er forbeholdt de øvede, der ikke er bange for at slå sig eller kan lande en perfekt saltomortale uden besvær.

Men i dag eksisterer der heldigvis udstyr, der kan hjælpe én med at blive god til spring og bevægelse – hvis du har en græsplæne eller et andet tilstrækkeligt stort udendørsareal.

Det gælder blandt andet airtracks, som er oppustelige løbebaner designet specifikt til akrobatik og springgymnastik. En airtrack er også et nyttigt værktøj til hjemmetræning, hvis du i forvejen dyrker en form for gymnastik, men ikke har mulighed for at komme ned i træningscentret helt så ofte.

Klatretræning

Vil du gerne forbedre din udholdenhed og styrke – men uden at døje med træningsmaskiner eller repetitive øvelser?

Så kan klatretræning være løsningen. Her beskæftiger du ikke bare din krop, men også dit sind. Klatring kræver, at du er opmærksom på dine omgivelser, tager strategiske valg og er ferm med hænderne.

Siden 2005 har det desuden været lovligt at bruge den danske natur til professionel klatring.

Klatretræning inddeles i tre overordnede kategorier:

  • Klippeklatring
  • Træklatring
  • Klinteklatring

I et par danske byer, heriblandt København, er der også offentlig tilgængelige klatrevægge, som du kan øve dig på, inden du tilmelder dig et hold eller giver dig i kast med mere professionel klatring, som kræver særligt udstyr og en instruktør.

Klatring, især på egen hånd, kan dog også være farligt. Det er derfor bedst, hvis du træner med andre eller tilmelder dig et professionelt hold.

For at være på den helt sikre side, kan det også være en god idé for de bekymrende typer, at overveje en sundhedsforsikring. Det sikrer, at du kan få en anden vurdering fra flere læger, hvis du kommer til skade, men ikke er sikker på om, diagnosen var korrekt.

Du kan læse mere om sundhedsforsikringer på Informeo.

Gode råd til træning i det fri

Hvis du er typen der generelt også benytter dig at træningapps og evt. musik i dine aktiviter, så kan det give mening at vælge mobilabonnement herudfra. Mobilabonnement.dk har lavet en oversigt over de steder i Danmark, som har bedst og dårligst dækning. Hvis du er på farten, vil du vel næppe have musikken stopper med at spille?

Det kan nemlig være der findes abonnementer med bedre dækning lige der, hvor du træner.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *