Den ultimative pakkeliste til sportstasken

Ofte er det nemmest at planlægge sin træning, så den ligger lige før eller lige efter arbejds- eller skoledagen. På den måde samler man sine gøremål, og sikrer sig at få trænet, selv på de lange og hårde dage. Dette kræver dog også, at man planlægger frem i tiden, og også til nødssituationen. 

Dette kan dog godt virke lidt uoverskueligt, og derfor har vi her samlet de mest essentielle ting til sportstasken, som du kan have med på de lange dage.

 

1# En god og rummelig sportstaske

Først og fremmest er det vigtigt at få fat i den perfekte sportstaske. Der er mange forskellige typer på markedet, og det kan derfor også være svært at finde ud af, hvilken type taske der passer til en selv. Vi anbefaler at tasken har følgende funktioner:

 • Komfortable og justerbare stropper
 • Rummelig hoved opbevaring (efter behov)
 • Fremstillet i holdbart materiale som eks. Nylon
 • Vandafvisende

Her kan vi særligt anbefale Rains “gym bag”, som er en klassisk fitness taske, der er særligt fremstillet til at kunne bruges i alt slags vejr.  

 

2# Et par gode høretelefoner

Musik er en god motivationsfaktorer, når man er midt i et hårdt træningspas, men ofte glemmer man høretelefonerne derhjemme. Derfor kan man med fordel købe et par gode høretelefoner, som man kan have liggende i sportstasken. Dette kunne både være et par over ear eller et par helt almindelige Apple Earpods

 

3# Hårbånd eller hårelastik

For at undgå at håret bliver alt for vådt og svedigt uanset om man er helt langhåret eller har mellemlangt hår, kan det være rart at have håret sat op med en hårelastik eller holde håret væk fra hovedet med et hårbånd. Dette er også en af de ting, man nemt kan glemme derhjemme, og derfor altid bør opbevare i sportstasken.

 

4# Et lækkert håndklæde 

I dag er det grundet COVID-19 påkrævet, at man medbringer et håndklæde inde i centeret, som man kan bruge på diverse maskiner. Her kan man blot bruge et mindre håndklæde, som heller ikke fylder for meget i tasken. 

Hvis man derudover ønsker at bade i Fitnesscenteret, er man nødt til at medbringe et badehåndklæde. Her anbefaler vi, at man medbringer et “rigtigt” badehåndklæde, da det vil gøre selve bade oplevelsen bedre. 

 

5# Vasketøjspose

Når du så har trænet og været i bad, er det lækkert at kunne putte det svedige tøj ned i en vasketøjspose, som adskiller det beskidte tøj fra sportstaskens øvrige indhold. Denne vasketøjspose kunne blot være en plastikpose, men det kunne også være en mulepose, som man kan vaske sammen med tøjet igen og igen.

 

6# Tørt tøj og sko

Uanset om man skal på arbejde/ i skole efter træning, om man skal videre til en aftale eller blot skal hjem, er det vigtigt at huske rent skiftetøj. 

Dette gælder både:

 • Sko
 • Sokker
 • Undertøj
 • Bukser/shorts 
 • Bluse 
 • Evt. jakke  

 

7# Toilettaske 

Det er altid rart at medbringe diverse toiletartikler, så du kan tage et bad efter træning samt pleje huden efter. Her er det vigtigt at have en god og solid toilettaske, som kan indeholde det antal produkter, som man har brug for. Faktisk har sved en negativ effekt på huden, og det er derfor vigtigt at kunne fugte huden efter træningen. 

I toilettasken kan man medbringe ting som:

 • Shampoo og balsam
 • Sæbe til kroppen
 • Deodorant og parfume 
 • Fugtighedscreme og serum
 • Hårbørste 
 • Neglefil/neglesaks (hvis der skulle ske et uheld)
 • Evt. makeup

 

8# Drikkedunk og snack til efter træning

Efter træning er det vigtigt at få rigeligt med væske. Nogle har svært ved at drikke under et træningspas, og egentlig behøver man heller ikke indtage en masse vand, mens man er i gang med at træne. Men efter er det godt at have en god drikkedunk, som man kan fylde op. Dette kunne f.eks. Være en termo drikkedunk, som holder væsken kold.

Derudover er det godt at medbringe en sund snack, så blodsukkeret ikke kører helt i bund. Snacks som; nøder, frugt, müslibar, proteinbar eller riskiks er gode efter træning.

 

Man siger, at kosten er 80% af et vægttab og træning udgør 20%. Hvis man ønsker et vægttab, men har problemer med at finde balancen mellem mængden af mad og træning, vil vi anbefale kostvejledning hos en professionel. 

 

9# Powerbank 

Om du træner inden dagen er gået rigtig i gang eller efter en lang arbejdsdag, er det altid rart at have strøm på telefonen, anden musikafspiller eller trådløse høretelefoner. Derfor kan det være smart at have en lille kompakt powerbank med i sportstasken. På den måde er du sikker på aldrig at løbe tør for strøm eller ikke have strøm nok til at kunne høre musik under dit træningspas.   

 

10# Hvis uheldet er ude 

Skulle uheldet være ude, og er man langt væk hjemmefra, kan det være en idé at medbringe en lille pung med tamponer og bind, så man ikke skal gå og være nervøs for at bløde igennem hverken træningstøj eller det rene skiftetøj efter træning. Specielt på de lange dage, kan dette være en lifesaver. 

 

Fandt du dette indlæg interessant, så kan du læse lignende fra Fitness Eksperten her

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *