3 tips til en aktiv ferie med familien

aktiv ferie

Har du planlagt en aktiv ferie med familien?

Træning er altid lidt mere interessant, hvis man kan gøre det i nye omgivelser – eller rejse til et land, hvor du kan opleve en helt ny sportsgren eller disciplin hos øvede mestre.

Udfordringen ved en aktiv ferie er, at medmindre I specifikt er rejst til udlandet for at træne, kan mange bliver fristet til at blive liggende under parasollen eller drive fra café til café for at smage den lokale cuisine.

I denne artikel får du tre tips til, hvordan du får en aktiv ferie – uden at miste gejsten eller afskrække resten af familien.

Tip #1: Planlæg aktiviteterne på forhånd

Hvis du skal overbevise familien om, at en aktiv ferie er bedre end solbadning og seværdigheder, er det vigtigt, at du på forhånd har afsøgt jeres muligheder.

Skal I i klatrepark? Ro i kajak? Måske bungee-jump?

Uanset hvad, så er det en god idé at tage en temperaturmåling af familiens entusiasme for den enkelte aktivitet – og undersøge, hvad I skal have styr på inden. Hvordan er vejret? Skal I op tidligt? Hvad for noget udstyr på påkrævet? Skal I booke en instruktør forinden – eller kan I vente til, at I står på hotellet?

Der er intet, som dræber ens kollektive entusiasme, som en rodet plan eller en masse unødvendig ventetid, fordi du havde glemt at booke udstyr i børnenes størrelse.

Det kan også være noget så simpelt, som forskudsbetaling for aktiviteten eller sørge for, at I har nok med drikkepenge, hvis I skal hyre instruktører eller hjælpere. Husk at tjekke en valutaomregner på forhånd, så du ikke skal stå og lave hovedregning foran instruktøren.

Tip #2: … Men giv plads til spontaniteten

Planlægning er vigtig – især når du er ude og rejse.

Men når selve ferien er gået i gang, skal I også kunne være spontane. Hvis vejret er dårligt, eller hvis I bare kan mærke, at I har mere brug for en gåtur i byen, skal der også være plads til det.

Ellers så forsvinder resten af familiens motivation til at være aktiv på andre dage.

Tip #3: Glem ikke underholdning på hviledagene – især på en aktiv ferie med børn

En aktivferie med børn stiller endnu højere krav. Især til hvad I skal lave, når I ikke træner.

Det kan hurtigt bide dig bagi, hvis du kun har tænkt på de planlagte aktiviteter og ikke hvad, I skal underholde børnene med på hviledagene. Et træt eller ugideligt barn kan hurtigt sætte en stopper for enhver planlagt aktivitet.

Det er ok at placere børne foran en iPad, hvis I ikke har konkrete planer. Hvis I er i udlandet, kan det dog være sværere, da mange af de danske streamingtjenester blokerer adgang fra udlandet. Heldigvis kan I altid bruge en VPN til få adgang til DR, TV2 Play, dansk Netflix og de andre streamingtjenester, I alligevel betaler for.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *