Hold huden ren og bumsefri efter træning

Når du passer din krop med træning, bør du også passe på din hud. Træning gør din krop stærk, slank og sund, men en en uheldig bivirkning kan være uren hud og bumser, der opstår, når sveden og varmen får hudens porer til at åbne sig, og bakterier kommer ind. 

Dette bliver kun værre, hvis du træner med makeup på. Foundation, blush mv. kan stoppe sved- og talgkirtlerne til, så kroppen ikke kan komme af med affaldsstoffer, der skal ud gennem porerne. 

Heldigvis kan du nemt komme urenhederne i forkøbet og opretholde dine sunde træningsvaner. Få her tre råd til at holde huden fri for urenheder efter træning. 

Rens huden før træning

Uanset om du træner om morgenen eller aftenen, opfanger din hud hele døgnet skidt fra f.eks. sengetøj og luften på gaden. Det stopper din hud til, når du begynder at træne og svede. 

Rens derfor din hud, før du begynder din træning. Brug en mild rens eller gør det ekstra-nemt for dig selv med renseservietter uden parfume. Det skåner huden. 

Husk at bruge en creme bagefter for at give din hud fugt. Tør hud er nemlig endnu mere eksponeret for bumser. 

Træn uden makeup

For nogle betyder det meget, hvordan de ser ud – også når de træner. Det rigtige træningstøj og fuld makeup med foundation, blush og falske vipper ser godt ud. Men desværre er det en stensikker metode til at få bumser. 

Makeuppen forhindrer nemlig sveden i at komme af med affaldsstofferne. De bliver i stedet i huden og giver urenheder. Tag derfor makeuppen af, inden du træner. 

Ingen makeup har også den ekstra bonus, at din hud får en velfortjent pause fra produkter og kan ånde frit. Det kan give endnu smukkere hud. 

træning uden bumser

Gå i bad efter træning 

Hvis du har tid, så gå i bad direkte efter træning og vask dit ansigt og kroppen. Her fjerner du al sved og urenheder. 

Lad være med at eksfoliere eller bruge bodyscrub, da din hud er mere følsom med åbne porer efter træning, og det slider for meget på huden. 

Hvis du ikke har tid til at gå i bad lige efter træning, så rens din hud med en mild ansigtsrens eller renseservietter og slut af med en god creme. 

Bonustip: Drink vand

Der er mange fornuftige grunde til at drikke vand. Det slukker tørsten effektivt og har calcium, magnesium. Efter du har trænet, bør du drikke vand for at udligne væsketabet fra træning. Derudover fugter vand din hud indefra. Husk derfor at drikke rigeligt med vand både før og efter træning. 

 

God fornøjelse med din træning!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *