Sådan holder du dig aktiv under corona-lock-down-perioden

Rigtig mange af os tilbringer i disse dage mere tid hjemme på grund af corona-lock-down. Og dét gør, at de fleste af os ikke får den vante, daglige motion til og fra arbejde, at vi sidder mere ned, og at vi ikke længere kommer i fitnesscenteret. Det kan derfor være en udfordring at få motion på den måde, du plejer, men heldigvis er der mange andre måder, du kan holde dig aktiv.

Cykling i det fri

Når solen skinner, blæsten er svag, og temperaturen ikke er for lav, er der nærmest intet bedre end en tur på cyklen i det fri. Du kan tage din cykel til hverdagsbrug og tage en rolig tur langs vandet, men vil du have lidt mere sved på panden, kan du finde mountainbiken frem og give den gas på MTB-spor i skoven.

Træning i hjemmet

Ejer du ikke lige en mountainbike, eller er du bare ikke den store cyklist, kan du holde dig aktiv med træning i hjemmet. Og her er det kun fantasien, der sætter grænser; alt fra yoga på stuegulvet, sprællemænd, squats med en liter mælk i hver hånd til løb op og ned af trapper. Er du en af de heldige, der ejer et større træningsudstyr som fx en hometrainer, er det også helt oplagt at starte dagene med en halv time der.

Aktivt have- og husarbejde

Er du ikke til hverken cykling eller hjemmetræning, og har du hænderne godt skruet på, kan du give dig i kast med et have- eller husprojekt. Hus- og havearbejde er nemlig geniale muligheder for at få sved på panden og være aktiv uden egentlig at tænke så meget over det – og samtidig får du jo fikset et af de projekter, du måske længe har haft planer om, så det er lidt af en win-win. Også her er der uendelige muligheder – alt fra anlæg af nye havebede, græsslåning og oprydning i skuret til opbygning af en ny træterrasse.

Husk også kosten

Vi håber, du nu er blevet lidt inspireret til, hvad du kan finde på for at holde dig aktiv i disse tider, hvor mange af os er mere hjemme og nok ikke får helt den samme mængde daglige motion, som man plejer. Udover at holde sig aktiv er det dog også vigtigt, at du sørger for at spise en nogenlunde fornuftig kost i disse dage og ikke ender med at leve af kage, chips og frysepizza.

Bevares, det skal der da være plads til en gang imellem, men hvis du ryger i junkfood- og kage-fælden hver dag, vil det altså både kunne ses og mærkes, når samfundet igen åbner op, og du skal tilbage til din vante hverdag. Et godt råd her at gå efter fødevarer rig på en masse af de sundhedsfremmende antioxidanter og superfoods, så dit immunforsvar også har noget at stå igen med, hvis du nu skulle blive ramt af sygdom.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *