Sådan optimerer du dit golfspil

Det bliver i disse år mere og mere moderne at spille golf – flere og flere yngre mennesker er samtidigt med i trenden. Golf er også en helt fantastisk sport, så det er slet ikke mærkeligt. Først og fremmest er det en sportsgren, der er tilgængelig for udøvere på absolut alle niveauer. Man kan bestemt hygge sig med golf, selv om du aldrig har prøvet det før. Derudover er det en sport, der giver god mulighed for at få noget frisk luft og let motion for alle.

 

Golf er en super sport, som vi kun kan anbefale. Selvom sporten er begyndervenlig, er der dog alligevel en del ting der er gode at have styr på, før man begiver sig ud på 18 huller.

Den generelle træning

Selvom golf ofte kan se meget stille og roligt ud, er det en altså sport. Hvis du vil spille det på et højt niveau, skal du derfor også holde dig i form. En god fysik vil hjælpe dig med kraften i dine sving, din balance, og dit fokus. Derfor er det vigtigt at supplere sit golfspil med en anden form for træning. Svinget du foretager dig i golf er en kompleks bevægelse, der kræver styrke og smidighed at gennemføre til perfektion.

 

Når du træner for at styrke dit golfspil, skal denne træning meget gerne være fokuseret på at styrke din core. Du skal altså lave øvelser fokuseret omkring din torso, numse, ben og skuldre for at opnå en stabilitet og styrke der vil gavne dit golfspil. Derudover er det selvfølgelig en god idé at træne dine arme for at kunne få god kraft i dine sving.

 

Hvis du mangler inspiration til din træning, kan du hente noget i vores gratis træningsprogram – træner du som supplement til golf, kan du fokusere mest på dé øvelser, der omhandler overkroppen/din core.

Det rigtige udstyr

Når du spiller sport på et mere seriøst niveau, skal du selvfølgelig også investere i det rigtige udstyr. Som begynder kan du ofte sagtens slippe afsted med at leje et golfsæt i din lokale golfklub. Er du dog lidt mere seriøs omkring dit golfspil, kan det være en god idé at investere i dit eget golfsæt. Dette kan særligt være tilfældet, hvis du er venstrehåndet. Mange klubber har ikke venstrehåndskøller – det er dog meget individuelt, om venstrehåndede bedst kan bruge køller til højre eller venstre hånd. Vi anbefaler derfor, at du prøver dig frem med begge typer, såfremt at du er venstrehåndet. Dit golfsæt er nemlig en investering, der skal holde i lang tid. Vi anbefaler dog ikke, at du med det samme går ud og investerer i et meget dyrt golfsæt

 

I forhold til beklædning, går det meste til golf. I og med at det ikke er en ret intens sport, behøves du sådan set ikke have sportstøj på. Der er dog nogle, der synes det er meget rart. De fleste har dog bare sporty hverdagstøj på, såsom en poloshirt og et par behagelige shorts. Dette må gerne sammensættes med en kasket for at tage solen, og et par fornuftige sko. Generelt skal du egentlig bare huske på at klæde dig til vejret – golf spilles trods alt som oftest udendørs.

 

Har du spillet golf i noget tid, har du nok hørt om et magnetarmbånd, som en del golfspillere går med. Disse armbånd siges at have en positiv effekt på dit spil. Bl.a. i form af øget restituering, mindre muskelsmerter og øget balance. Derudover fås magnetarmbåndende idag i mange flotte designs. Armbåndet kan altså stadig være til pynt, selvom du ikke synes at det hjælper det store på dit spil.

Hold dig i balance

Hvis du spiller golf på et meget højt niveau, kender du garanteret til den nervøsitet der melder sig, før en stor turnering. Det gør alle ambitiøse sportsudøvere. Men måske kan du også genkende, at nervøsiteten følger med ind i spillet, og ødelægger dit fokus på sporten. Det kan faktisk helt gå hen og ødelægge dit spil og din glæde ved sporten. Kan du genkende nogle af disse tendenser og tanker, er det en god idé at få styr på dem, før det er for sent. Dette er typisk bedst at gøre i samarbejde med en professionel, fx en mentaltræner, der kan gennemgå og bearbejde dine følelser og tanker med dig.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *