Kom i bryllupsform på en sund måde

Girl in a gym. Woman on a racetrack. Lady in a black top.

Du har fået sat en dato i kalenderen, har udvalgt vielsesringe og nu skal du giftes. Men – så rammer panikken. Mange kvinder især oplever nemlig ekstra stress for at komme i god form inden eget bryllup. Der kommer pludselig øget fokus på, hvordan man se ud, hvordan bryllupskjolen sidder, og hvilket spejlbillede, der kigger tilbage på én.

 

Spis sundt og varieret og drik vand

Der skal være plads til al mad og madtyper, men der er nogen, der er bedre for din krop end andre.
Spis en masse grøntsager og frugt, som giver vitaminer, fibre og mætter rigtig godt.
Undgå for meget stivelse og tomme kulhydrater. Vælg f.eks. Rugbrød frem for hvidt brød eller undgå det helt.

Drik også en masse vand og undgå sodavand og alkohol.

Får du din forlovede med på mad-bølgen, bliver det endnu nemmere at overholde, og I kan være fælles om en sund indsats.

 

Træn regelmæssigt

Husk at et vægttab ikke sker natten over. Gå derfor igang i god tid, så du kan give dig selv nok tid og ro til, at du kan få tabt dig og/eller strammet op på den bedst og sundest mulige måde.

I en bryllupskjole vil det oftest være arme og mave, der er i fokus. Så du kan med fordel vælge at fokusere på træningsøvelser, der giver noget for netop disse områder.

Ellers så er generel konditions- og styrketræning en rigtig god idé. Gå en masse længere ture i raskt tempo, hop, dans og få løftet nogle vægte.
Og så vigtigst af alt – find noget, du synes er sjovt at lave. Så kommer vægttabet af sig selv.

 

Lyt til din krop og psyke

Husk at være opmærksom på, hvordan din krop tager imod alle ændringerne. Hvis det går for stærkt, enten for krop eller psyke, så giv dig selv lov til at sænke farten og stoppe op.
Brug dét at snakke med venner, familie og kollegaer, når det går hen og bliver svært. Og hvis de serverer kage lidt for ofte, må du gerne sige fra og bede dem om ikke at vifte det foran dig. Du skal gøre det på dine præmisser.

 

Søvn

Vær opmærksom på at søvn har en stor indflydelse på dit helbred. Sørg derfor for at få nok søvn hver nat. Giv dig selv nogle rolige omgivelser, der er optimale for din søvn – dvs. Undgå skærmtid lige inden sengetid, luft ud regelmæssigt og giv måske væggen en klat mørk maling, som er beroligende for øjnene.

Og så husk på, at det kan være svært at holde sig til alle ændringer på én gang. Tag ét skridt ad gangen og indfør tingene løbende. Så bliver det den bedste proces.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *