Nyd kajaklivet på den fleksible måde

At ro med kajak er blevet en vældig populær sport, som bliver dyrket af mange, både på amatørniveau og på mere professionelt plan. De fleste udøvere bruger kajakken som en god motionsform, når de pagajer sig afsted langs kysten af søer og have, og der er ingen tvivl om, at kajakroning er en fremragende motionsform.

Man får rørt sine arme og overkroppen især, så musklerne trænes og bygges op, men også ens muskler på bagdel og lår trænes med denne dejlige form for motion. Og samtidig har man mulighed for at få en masse skønne oplevelser i naturen, fordi man færdes i den, tæt på vandet og på en stille måde, så man kommer tæt på dyrelivet. Har man lidt sans for natures skønhed, er kajaksporten en fremragende lejlighed til at stifte nærmere bekendtskab med naturens panoramaer.

Traditionelt er en kajak fremstillet af træ eller glasfiber. Disse kaldes traditionelt for hardshell kajakker. Men der kan være mange gode grunde til at anskaffe sig en oppustelig kajak (se et udvalg af oppustelige kajakker her). Med en oppustelig kajak er man langt mere mobil, og kan dermed komme til at ro flere steder, end man ellers ville kunne, og det er i sig selv en god grund til at investere i en oppustelig kajak.

kajak

En voldsom udvikling er sket på oppustelige kajakker

De oppustelige kajakker er blevet udviklet, så de i dag er langt fra dem, vi kendte til for bare få år siden. For ikke så mange år siden var en oppustelig kajak mest noget, der blev brugt, når børnene skulle pjaske rundt i poolen. Altså nærmere en gummibåd. De var nærmest at betragte som legetøj. I dag er de oppustelige kajakker fremstillet, så de matcher kajakker af faste materialer, og dermed er de også blevet brugbare til alle kajakdiscipliner – hvad enten det er at ro stille og roligt langs kysten for motionens skyld eller at deltage i kaproning eller rafting.

Oppustelige kajakker er lette og fleksible

Den bedste grund til at anskaffe sig en oppustelig kajak er, at den nemt kan tages med, uanset om du skal på jagt, ud og vandre, eller andre udendørs aktiviteter. Den kan ofte foldes sammen, så den kan være i en rygsæk, en stor rygsæk selvfølgelig, eller også kan man have den med i bilens bagagerum eller i Thuleboksen på bilens tag. 

Er man en trænet vandrer, kan man således have sin kajak med på ryggen og komme til at ro, hvor man end kommer hen til noget vand på sin vandretur. Det giver en fantastisk frihed og ekstra dimensioner til vandreturen, hvis man kan slå lejr og så bruge en dags tid på at udforske området fra vandsiden – for eksempel hvis der er en sø, eller måske en flod, som man kan sejle på. Er man ikke lige i form til at have kajakken med i rygsækken, kan man vælge at tage den med på bilturen eller på cyklen – under alle omstændigheder kan man nyde den frihed og fleksibilitet som det giver at have en oppustelig kajak, der kun fylder lidt, når den er tømt for luft og foldet sammen.

Hvis du skulle have en skade og ikke kan dyrke din ”normale” sport, så kan en kajak også aflaste hele dit system. Det er nemlig ikke så hårdt for dine led og muskler, at ro i kajak som det er fx at løbe. Har du fået en skade, så kan du med fordel kigge på yoga. Flere og flere atleter dyrker yoga med stor effekt. Du kan hoppe ind på YogaØvelser.dk og finde masser af inspiration til yogaøvelser og yogaudstyr.

yogamåtte til yoga

Flere gode grunde til at vælge en oppustelig kajak

En anden god grund til at anskaffe en oppustelig kajak er, at den er nem at opbevare, når man ikke bruger den. Man behøver ikke at have den opstaldet i en roklub eller i garagen, hvor den vil tage plads fra alt det andet, man altid får samlet sammen og skal opbevare i sin garage. I stedet kan man, når man har sørget for, at den helt tør, folde den sammen og gemme den i et skab i sin lejlighed.

En oppustelig kajak gør det langt nemmere at dyrke den skønne ro-motion og nyde naturens stilhed i nærkontakt med den, så vi vil absolut anbefale, at man overvejer muligheden for at anskaffe sig en oppustelig kajak.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *