Hold dig fit hele julen 

Julen er ofte en tid for fristelser og familiehygge. And, flæskesteg, brunede kartofler og sovs står på julemenuen i de fleste hjem.

Det kan faktisk blive temmelig overvældende, især hvis du samtidig brænder for at holde den gode form.

Hvordan kommer du gennem juledagene i god form?

Fitness eksperten har samlet 5 gode råd, der kan gør din jul aktiv og sjov!

1. Aktive gaver i julesokken og under juletræet

Får du adventsgaver eller har du planer om at forkæle dig selv eller din partner med gaver i julesokken? 

En aktiv jul kan godt være en sjov jul! Har et familiemedlem fået et par nye skøjter eller en fitness spil til Xbox eller Playstation, hvorfor så ikke gør det til en sjov familie aktivitet. 

De fleste byer åbner skøjtebaner i december. Bor du i hovedstaden kan en familietur til blandt andet Frederiksberg Skøjtebane være det helt rette aktivitet, som alle kan være med til. 

2. Del din træning op i intervaller

Juledagene er travle, når du både skal hjem forbi forældrene, ud til tante Oda og have vennerne forbi til juleklip og glögg.

Hvornår har du tiden til at træne? 

Din træning behøver ikke ske over flere timer ad gangen. Det kan i hvert fald være svært at klemme ind mellem æbleskiver og andesteg. 

I stedet, hvorfor så ikke bryde din træning op i mindre intervaller af 10 minutter? 

En 10 minutters frisk løbetur, når du står op, 10 minutter squat, yoga eller sjippetov til middag inden dine eftermiddagsarrangementer, og 10 min core træning af mave og ryg om aften, når du kommer hjem. Så holder du stadig en god form selvom tiden er knap. 

Er du i tvivl om, hvordan du får det største udbytte ud af din træning? Læs denne guide om vejrtræknings teknikker, når du løber.

3. Køb dine julegaver i butikken

Hvad har julegaveindkøb med sundhed at gøre? I stedet for at bruge en hel dag i sofaen med din computer for at bestille gaverne til juleaften, kan du trække i dine gode vandresko og tage den lange tur op og ned af Strøget. 

Bruger du en skridttæller til at måle din gang, vil du blive overrasket over, hvor meget du får bevæget dig i løbet af en hel dags shopping. 

Skal du have gaver til familien, kan de ekstra kilo også være en ekstra styrketræning for dig, mens du går.

TIP! Vinterkulden kan være hår ved din hud. Bliv klogere på, hvordan du holder din hud sund hele vinteren!

4. Fæld dit eget juletræ

Træning i julen behøver ikke være begrænset til fitnesscenteret. En tur ud i det fri kan være en god pause fra dit daglige stress og jag. 

Juletræsfældning er også en sjov aktivitet at tage familie eller venner med på, så længe du svinger øksen. 

Du kan fælde juletræ de fleste egne i Danmark, se hvor på denne juletræs oversigt.

5. Restituer og mediter

Julen er fyldt med forventninger om at holde traditionerne i live. Der er meget stress og jag.

Du fortjener også at komme ned i gear i din juleferie, så du ikke vender tilbage til arbejdet den 2. Januar som en sprængfarlig stressbombe.

Rolige gåture eller fordybende meditationer kan hjælpe dig til at finde roen. Restitution er også en vigtig del af at holde dit hoved og krop sundt. 

TIP! Mangler du inspiration til juledagenes festligheder. Find inspiration til det helt rigtige festlige outfit i denne jule- og nytårs tøjguide.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *