Guide til studerende: Sådan får du råd til en fitness-kost

fitness kost

Nedenstående er der angivet et produkt samt mængde og hvad dette omtrent indeholder. Tages der udgangspunkt i eksempelvis ris, så indeholder dette 14g protein, 2g fedt og 160g kulhydrat (P/F/K). Ligeledes er det angivet, hvor meget det hele indeholder samlet. Det skal noteres, at nedenstående er et eksempel med højt kcal indhold.

Produkt – Mængde i gram – Kcal indhold – Protein/Fedt/Kulhydrat
Ris – 200g – 732 kcal – 14/2/160

Røde Linser – 100g – 352 kcal – 25/1/63

Havregryn – 200g – 758 kcal – 26/2/137

Kød – 400g

 • Kylling: 480 kcal – 90/10/0
 • Okse (10-14%): 752 kcal – 70/53/0
 • Æg – 4 hele – 286 kcal – 25/20/1
 • Skyr – 500g – 300 kcal – 49/1/20
 • Grønt – 400g – /
 • Mandler – 20g – 115 Kcal – 4/10/4
 • Proteinpulver – 2 scoops – 226 kcal – 40/6/10
 • Peanutbutter – 40g – 250 kcal – 11/20/45

(Hvis kylling)

 • Kcal: 3499
 • Protein: 284
 • Fedt: 72
 • Kulhydrat: 400

Køb billigt og proteinrigt

Et af de mest simple råd, men samtidig et af de mest effektive er; køb billigt. Dette giver selvfølgelig sig selv, men at købe billigt og proteinrigt, det kan være svært. Et af de produkter, som mange går i en stor bue uden om, grundet prisen, det er skyr. Dog er dette ikke altid lige smart. Normalt koster en skyr omtrent 30 kroner for et kg, hvorfor mange hopper over på et billigt alternativ. Dog er der mange fordele ved skyr. En klassisk skyr indeholder omtrent 10g protein pr. 100g. Her indeholder dens alternative løsninger ofte omtrent 3,5g protein pr. 100g. Dette vil altså sige, at der skal indtages omtrent tre gange så meget, for det samme proteinindtag. Udover dette anbefaler vi produkter som æg og edamame bønner, da de også er proteinrige. Vi kan med fordel også anbefale at købe stort ind og fryse ned, da dette ofte er billigere.

Ovenstående eksempel med skyr er blot et af mange eksempler på, hvor man kan købe smart. Vi anbefaler også, igen meget simpelt, at handle ind i eksempelvis netto fremfor irma, da der ofte er bedre tilbud at hente her. Dette er altså kun rådgivende ift pris og ikke kvalitet.

Hvis man oplever at have svært ved at finde balancen mellem kost og træning, kan man med fordel opsøge en kostvejleder. Det kan dog også ofte være en dyr fornøjelse, at få hjælp hos en kostvejleder. Derfor kan man med fordel få online kostvejledning og på den måde spare penge.

Undgå ekstra udgifter

Som studerende kan man hurtigt få mange udgifter. I denne periode er der særligt mange, som flytter hjemmefra for første gang. Her er der altså mange, som skal ud og være lejere for første gang. Her kan man hurtigt støde på en række høje udgifter. Som lejer skal du særligt være opmærksom på to ting, når det kommer til udgifter. Her tænkes der på dit depositum og din husleje. Der er mange lejere, som betaler for meget i husleje. Ligeledes er der mange udlejere, som enten betaler for meget i depositum, eller ikke får nok retur. Man skal som lejer her være opmærksom på sin lejekontrakt og sikre sig, hvor der kan indgå mange juridiske begrebersom man ikke kender til.

Det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. Det kan særligt være svært, hvis man først finder ud, at man er blevet snydt. Hvad gør man så? For juridisk hjælp kan jo hurtigt blive dyrt. Her kan man dog tage fat i DIGURA, som hjælper lejere og man betaler kun, hvis man vinder sin sag. Det er altså helt risiko frit for lejeren.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *