Ligevægtsindtag beregner

Hvordan beregner jeg mit ligevægtsindtag?

Her hos fitness-eksperten vil vi gøre det nemt for dig at beregne dit ligevægtstal, men hvordan laver man en beregning af ligevægtsindtag? Det beregnes ud fra formlen: BMR = 66 + (13.7 x vægt i kg) + (5 x højde i cm) – (6.8 X alder). Dog behøver du ikke lave den udregning, da du blot kan udregne dit ligevægtstal ved at indskrive dine informationer ovenstående. Det er vigtigt at kende dit ligevægtsindtag uanset, om du vil tabe dig, tage på eller vedligeholde din nuværende form. Det er vigtigt at notere, at beregneren kan have en lille fejlmargen, da BMR fra person til person kan være lidt forskellig.

Hvad er BMR?

BMR er en forkortelse for Basal metabolic rate, som i korte træk er en betegnelse for, når du ligger stille i sengen. Det er en vigtig faktor at tage højde for, ved udregning af ligevægtsindtaget. Ens BMR gangens med 0,85, når der er snakke om en kvinde, og det skal selvfølgelig også noteres i ovenstående beregning af ens ligevægtstal. Dette er der selvfølgelig også taget højde for i ovenstående ligevægtsindtag beregner. Ydermere tages der også højde for ens mængde af aktivitet på daglig basis. Heraf ganges BMR til udregning af ens ligevægtstal som følger: stillesiddende ganges det med 1,2, ved moderat aktivitet ganges der med 1,35, ved meget aktiv med 1,5, ved ekstrem aktiv med 1,9. Alt dette tages der også højde for i nedenstående beregner af ligevægtsindtag.

Hvad er mit ligevægtsindtag?

Ligevægtsindtaget er et estimat på, hvad du skal spise, hvor der er taget højde for alle dine informationer lige fra daglig motion til køn, for at du skal holde din vægt, hvor den er i dag. Heraf er det altså super relevant, når det kommer til udarbejdelse af din kostplan. Er dit mål at tabe dig, eller cutte om man vil, så skal du ligge under dit ligevægtsindtag. Er dit mål at tage på, eller bulke om man vil, så skal du gerne ligge over dit ligevægtsindtag. Her snakkes der ofte om at ligge henholdsvis 500 kcal under eller over ens ligevægtstal. Dette kan dog sagtens diskuteres.

Hvor mange proteiner skal jeg have i min kostplan?

Når det kommer til, hvor mange gram protein du skal have, kan det ligesom dit kalorieunderskud eller kalorieoverskud sagtens diskuteres. Når det kommer til muskelopbygning, så snakker mange og 2g protein om dagen pr. Kg din kropsvægt ligger på. Dog vil mange også mene, af sundheds årsager, at dette er en anelse for meget på daglig basis. Kommer det til fordelingen er proteiner, kulhydrater og fedt, så snakker mange om 50/25/25. Igen kan det ikke konkluderes, alt kan diskuteres. Det omhandler alt fra dit ligevægtsindtag og din målsætning til din kropstype og daglige motion.

Er du specifikt interesseret i at tabe dig, eller holde din nuværende vægt, kan du læse meget mere om hvordan man gør dette i denne guide om at holde vægten året rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *